«Το εμπόριο και ιδιαίτερα το λιανικό εμπόριο, θα πρέπει να προσαρμοστεί στα καινούργια δεδομένα και να δημιουργήσει προοπτικές, διαφορετικές από τις σημερινές»

Ανακοίνωση εξέδωσαν ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου και η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης σχετικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας στον βιομηχανικό και παραγωγικό κόσμο.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Με ένα παράξενο τρόπο και εντελώς απρόσμενα, βρέθηκε ο βιομηχανικός και παραγωγικός κόσμος, στη δίνη της πανδημίας. Ξαφνικά σταμάτησε η λειτουργία, στις κοινωνίες και στις οικονομίες, με καταστροφικές συνέπειες.

Βρεθήκαμε σε μία παγκόσμια κρίση προσφοράς και ζήτησης. Σε παρόμοιες συνθήκες, είχε βρεθεί η χώρα, κατά τη διάρκεια του πρώτου και κυρίως του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου. Και τώρα φαίνεται πως είμαστε σ’
ένα παγκόσμιο οικονομικό πόλεμο, λόγω της πανδημίας, ο οποίος από ότι φαίνεται θα κρατήσει για αρκετό καιρό, μέχρι να αλλάξει το οικονομικό μοντέλο και να οδηγηθούμε, σε ένα καινούργιο κόσμο.
Θα είναι διαφορετικές οι κοινωνίες, οι ανθρώπινες σχέσεις, διαφορετικοί οι τρόποι και τα μέρη παραγωγής, διαφορετικοί οι τρόποι και οι διαδικασίες στην διανομή.

Το εμπόριο και ιδιαίτερα το λιανικό εμπόριο, θα πρέπει να προσαρμοστεί στα καινούργια δεδομένα και να δημιουργήσει προοπτικές, διαφορετικές από τις σημερινές.

Οι έμποροι επιχειρηματίες, πρέπει να αρχίσουν να προβληματίζονται, για την προσαρμογή των επιχειρήσεων τους σε άλλου είδους διαδικασίες, που θα εμπεριέχουν την τεχνολογία στην πρακτική, τον νέο τρόπο διάδοσης των πληροφοριών για τις δυνατότητες των επιχειρήσεων τους, την χρήση του ηλεκτρονικού εμπορίου, την επαφή τους με τους καταναλωτές, την κατάρτιση τους, για τις δυνατότητες των προϊόντων τους κ.τ.λ.

Οι ίδιοι οι επιχειρηματίες πρέπει, να πάρουν δραστικά μέτρα, για να αντιμετωπίσουν τα νέα δεδομένα.

Τον Φεβρουάριο του 2020, η ΕΣΕΕ πραγματοποίησε με πολύ μεγάλη επιτυχία ένα διεθνές συνέδριο, με αναφορά σε όλες τις παγκόσμιες πρακτικές του εμπορίου, που η τοπική αγορά δεν έχει ακόμα εφαρμόσει και που θα πρέπει να εφαρμόσει για να πάει μπροστά.

Στον παρακάτω σύνδεσμο είναι όλο το διήμερο συνέδριο και θα είναι καλό, να αναπαραχθεί και αν είναι δυνατόν, να δοθεί σε κάθε έμπορο της Κρήτης:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLT6aYBa_az0IsolY0FHfyjCVleqtmK2pf&app=desktop&fbclid=IwAR1bfFxpZ1kSBP7yVmtddoQKL2hpneNUJeWFg0bmZzhqqQCaFYQBSr9y4lI

Έτσι όσοι μπορέσουν να το μελετήσουν, θα αντλήσουν ιδέες, σκέψεις και λογικές, ιδιαίτερα χρήσιμες, ώστε να εφαρμόσουν στις επιχειρήσεις τους, πολιτικές που θα τους βοηθήσουν, να προσαρμοστούν στη νέα
πραγματικότητα.
“Εύχομαι μετά την κρίση που βιώνουμε, η άσκηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, ιδιαίτερα στον κλάδο του εμπορίου, να περιλαμβάνει καλύτερη φιλοσοφία και προοπτική. Με πιο δυναμικές και οργανωμένες ενέργειες, θα έχουμε πιο θετικά αποτελέσματα, στην αγορά του εμπορίου”, αναφέρει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, κ. Εμμανουήλ Κουμαντάκης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί